Vinnova projekt musical playground

Vinnova projektet Innovativa startups: SKROT Musical playground

SKROT Musical playground är ett innovativt musiklekredskap

där musik, lek, rörelseenergi och

ny teknik kombineras till en helt ny sorts produkt.

 SKROT Musical playground är musiklekredskap som är tillbehör till befintliga lekredskap på offentliga och privata lekplatser.

Produkten är ensam i sin genre och sätts fast på ett befintligt lekredskap och omvandlar rörelseenergi till ljud.

Den inspirerar och är en ögonöppnare för vad kreativa samarbeten mellan teknik och musik kan skapa.

Tillhandahåller en möjlighet att uppgradera en befintlig lekmiljö. Produkten är utformad för att vara ett alternativ eller komplement till stora kostsamma lekplatslösningar. Skapa ett mervärde i en befintlig lekmiljö och inspirerar till mer rörelse, lek och fysisk aktivitet.

Många lekplatser har väldigt likartad utrustning och med vår produkt kan man göra ”vanliga” lekredskap mer intressanta och på så sätt höja lekvärdet.

 

Rörelse

SKROT Musical playground är ett musikinstrument som sätts fast på ett befintligt lekredskap och omvandlar rörelseenergi till ljud.

Och förvandlar på så sätt t.ex en gungställning till ett musikinstrument.

Användaren har kontrollen över hur det låter och styr med sin rörelse händelseförloppet.

Inspiration

Vår produkt kombinerar rörelse, fysisk aktivitet och lek med teknik och musik.

-Allt det viktiga i livet som kan inspirera människor.

Därmed berör den också många olika människors intresseområden och gör den oemotståndlig när det är dags att tänka på hur en vill utforma sina lekplatser.

Miljö

En innovativ produkt med minimal klimatpåverkan och användning av delvis återvunnet material i tillverkningen. Produkten drivs med hjälp av rörelseenergi, solceller och mekanisk funktion. En inspiration i kommuners miljöarbete.Helt självdrivande med hjälp av rörelseenergi. Ny teknik och mekanisk funktion kombineras. Vår produkt kommer att fungera även i miljöer utan elektricitet.

Skrotvykortlitenstorlek

SKROT /

Cederquist Harborg production är ett av få företag i Sverige som kombinerar innovation, kultur, musik, teknik och pedagogik.

Med musikgruppen SKROT spelar vi konserter och gör workshops på festivaler, bibliotek, kommuner, förskola-skola och skapande skola-projekt, medverkar i SVT mm,

Verksamheten består även av annat än SKROT för vi är musiker, pedagoger, makers, tekniker och jobbar med produktion, bygg/konstruktionsprojekt, musikproduktion/ljudteknik, ljusprojection-AR/XR, scenografi, elektrobroderi, babysång etc,

Martin Harborg och Anna Cederquist är båda utbildade på Musikhögskolan i Piteå och Anna även på Musikhögskolan i Malmö, musikproducentprogrammet. Vi har ca 20 års arbetslivserfarenhet inom pedagogik, teknik och musik.

SKROT: Musikgruppen SKROT är en fri musikgrupp som funnits sedan 2010, med fem medlemmar. SKROT spelar konserter på musikinstrument vi själva har byggt och har workshops-musiklabb där vi gör musikinstrument och spelar tillsammans.
SKROT har olika produktioner: -SKROT-musiklabb, -Tyg och otyg, -SKROT-Blueprints. Kommande produktion: Riddaren utan namn.  Musikgruppen SKROT turnerar med konserter och workshops både utomlands och i Sverige.
SKROT medverkan i urval:                                                                                                                               2018 Makerdays i Göteborg, Musikhögskolan Ingesund, Nordic music arts and crafts, Vinnova innovativa startups projekt, Scenkonst Sörmland, Örebro län, Konserter regionalt och lokalt, Skapande skola-projekt i Malmö, Lund, Örebro, Åtvidaberg mfl, Skolkonserter och Nallekonserter med Malmö symfoniorkester hösten 2016, Innocarnival. Mobility week, Maker days i Göteborg. Korrö folkmusikfestival, RiverCottage musicfestival i England, SommarLund 2017,Malmö festivalen 2017, Barnfesten på Mejeriet i Lund, Medverkat i SVT sommarlov i barnkanalen, Lilla aktuellt, SVT regionala nyheter skåne, och SR lokalradio. Utvalda av Musikcentrum Väst till deras exportsatsning under 2018.